Het lijkt te mooi om waar te zijn. Een app die jou betaalt voor iedere kilometer die je loopt. Toch bestaat het. Runister is de app waar heel Nederland (en de rest van de wereld) momenteel over praat. En dat is logisch, want hiken en geld verdienen tegelijkertijd, dat willen wij ook wel. Tijd voor een kleine verdiepingsslag in deze hardloop en hike app.
Hup hup, van die bank af
De app is bedacht door een Spaans-Slowaaks koppel. Hun oorspronkelijke idee is om mensen te motiveren om van de bank af te komen. En die beweging vervolgens te belonen. Een goed idee. En niet alleen voor hardlopers. Je kunt het ook gebruiken als hike app. Ook gewone lopers profiteren dus van deze app. Dus trek je wandelschoenen aan en hiken maarrrrr!
Wordt ook een Runi-Ster
Er zijn twee varianten van de app. De gratis versie werkt zoals de gemiddelde hardloop en hike app. Je hebt toegang tot gedetailleerde statistieken, zoals afstand, route, calorie en hartslag. Je kunt ook gaan voor de in-app aankoop. Ofwel: Runister Plus. Hier heb je uiteraard dezelfde features als in de free-versie, maar dan met een leuke bonus. Of zoals de app het zelf omschrijft: ‘Challenging level-based running game’. Hierbij verzamel je punten door het afleggen van kilometers. Iedere kilometer wordt beloond met 1 punt. Die punten kun je weer omwisselen voor geld.
Is dit de beste hike app?
Je moet overigens wel zelf een investering doen, voordat je er iets aan kunt verdienen. Runister Plus kost namelijk 1,99 dollar per maand. In het begin krijg je 0,04 cent voor iedere kilometer die je loopt. Om de investering terug te verdienen, moet je dus heel wat kilometers afleggen. Maar hoe meer je loopt, hoe hogere levels je bereikt en hoe meer je krijgt betaald per kilometer. In het laatste level, level 7, krijg je 1,76 euro voor iedere kilometer. 6 kilometer lopen, levert je dan dus 10 euro op. (Moet je natuurlijk nog wel even je maandelijkse investering vanaf halen.) Geld wordt overigens uitgekeerd uit de pot, waar jij je maandelijkse bijdrage in stopt. Je wordt dus niet overspoeld door reclame. Dat is misschien nog wel de beste plus.
(Foto credits: Runister)